2011Tennis CupOfera-i o sansa in plus copilului tau!
Cabinete si policlinici private


Acasa | Stiri - Chiosc
Bebelusii si copiii bilingvi
07.10.2011
Bebelusii si copiii bilingvi

 "Este bine sa il invat pe copil o limba straina simultan cu limba nativa?" "Este benefic pentru copil sa il inscriu la o gradinita cu predare intr-o limba straina?" "Cate limbi straine poate invata un copil in acelasi timp?"  "De la ce varsta ar trebui un copil sa invete o limba straina?"

Acestea sunt cateva dintre intrebarile parintilor referitoare la limbile straine si locul lor in educatia copilului. Afla mai multe despre capacitatea copiilor de varste mici de a invata mai multe limbi straine.

 

Bebelusii sunt facuti pentru a invata sa vorbeasca mai multe limbi
Bebelusii sunt nascuti „cetateni universali”, cu alte cuvinte ei pot distinge diferente intre sunete din toate limbile. Ei sunt gata sa invete orice limba pe care o aud.

Studiile arata ca in dezvoltarea limbajului exista o perioada  in care copilul  poate invata limbile straine in mod natural. Puterea de a invata limbajul este atat de mare la copilul foarte mic incat nu pare sa conteze care limbi i se „arunca” in cale. Un bebelus poate  invata la fel de multe limbi vorbite cate i se permite sa auda in mod sistematic in acelasi timp. 

Creierul copilului este diferit de cel al unui adult deoarece este o structura foarte dinamica si evolueaza. Un copil de 2 ani are de 2 ori mai multe sinapse (conexiuni cerebrale) decat un adult. Creierul tanar trebuie sa foloseasca aceste conexiuni sau le pierde. 

Oamenii de stiinta au descoperit faptul ca bebelusii au o mare usurinta de a distinge vocalele, consoanele, repetitiile ritmice, inflexiunile si tonalitatile unei limbi pe care ei inca nu le vorbesc, chiar si in cazul limbilor care nu le sunt native. Acest studiu sugereaza ca bebelusii care cresc in familii bilingve pot intr-o mai mare masura sa perceapa schimbarea de la o limba la alta, in timp ce aceasta abilitate nu apare la copiii crescuti intr-un mediu in care se vorbeste o singura limba.

 

Avantajele invatarii unei limbi straine pentru bebelusi si copii

Cercetarile arata ca bebelusii si copiii mici care invata o limba straina: 
•    pot intelege cu mai multa usurinta concepte abstracte, 
•    sunt mult mai flexibili in gandire,
•    au mai multa imaginatie,
•    obtin calificative in mod semnificativ mai mari la teste standard de inteligenta,
•    au acces la oportunitati de cariera mult mai bune.

De ce le este copiilor mai mici mai usor sa invete o limba straina?
- cuvintele invatate inainte de varsta de 12 ani sunt „stocate” intr-o zona diferita a creierului fata de cuvintele invatate mai tarziu pe parcursul vietii,
- bebelusii si copiii mici au mult mai putine retineri atunci cand vine vorba de invatarea unei noi limbi,
- invatarea unei limbi de catre un bebelus este mult mai intuitiva in comparatie cu modul in care ar invata-o un adult,


Helen Doron Early English

Helen Doron Early English este o metoda unica de invatare a bebelusilor si a copiilor de a vorbi si intelege limba engleza. Prin aceasta metoda ei asculta o engleza corecta, repetata prin activitati speciale si distractive si intr-un mediu stimulator si incurajator. 
Helen Doron Early English este un centru de invatare a limbii engleze pentru copii si bebelusi existent acum si in Romania. Helen Doron early English ofera un set de 10 cursuri de limba engleza pentru copiii cu varste incepand de la numai 3 luni pana la 14 ani. Invatarea este rapida, distractiva si naturala, incluzand si pregatire pentru examenele internationale de limba engleza, facuta intr-o maniera relaxata si placuta.
Pentru informatii suplimentare va asteptam la: www.helendoron.ro sau prin e-mail lase_romania@helendoron.com .
 

Copilul tau de la ce varsta a invatat o limba straina?

Ai alte intrebari referitoare la invatarea unei limbi straine de catre copii? O poti adresa aici si un specialist din partea Helen Doron Early English iti va raspunde.
 
 
 
 
 
 
 

Media: 2.3/5 (10 voturi)

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial Dr. Adrian Copcea Pop-corn si pufuleti: junk-food sau nu?
de Dr. Adrian Copcea

In rezumat: o analiza nutritionala a floricelelor de porumb (pop-corn) si pufuletilor: de la categorie (junk-food sau nu?) la calorii, ingrediente, eticheta, si indice glicemic. Putina lume stie sa traga o linie corecta de demarcare intre junk food, fast food si healthy food. Asta nu doar pentru ca delimitarea presupune anumite cunostinte, ci in primul rand pentru ca este incorect sa scoatem un aliment dintr-un context si sa incepem sa-l judecam. Din exact acelasi motiv, nutritionismul, o abordare care reduce alimentul la componentele sale, ignorand ansamblul, este pe buna dreptate contestat de lumea medicala, desi adorat de industria alimentara. De curand, autoritatile din Romania au esuat in a defini fast-foodul, din simplul motiv ca disponibilitatea rapida a alimentelor nu inseamna obligatoriu si ca ele sunt rele sau toxice sau nesanatoase. La fel de « fast-food » ar putea fi si o salata, si un Big Mac, si un sandwich, si o « saorma » (ca o para ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare